Workshops

Vi en en sammanslutning av personer som älskar dahlior. Vi träffas ofta, delar erfarenheter, byter dahliaknölar med varandra och deltar i olika trädgårdsevenemang. Vi håller föredrag och sprider kunskap om hur man bäst lyckas med sina dahlior.

Allting började för nästan femton år sedan när Marie Ohlson i Tierp skrev ett inlägg på Allt om Trädgårds forum om att hon hade hittat en ny kärlek – dahlior. Vi var några som nappade och snart var vi en grupp som sågs ett par gånger om året. Marie fördjupade sig i att ta fram nya sorter och två av dem, Birka Alf (lila miniboll) och Birka Eva (laxrosa fransad) finns registrerade i USA.

Sedan 2014 driver vi en av Stockholms största dahliaträdgårdar i Enskede gård där vi regelbundet arrangerar visningar under blomningstiden. Dahliaträdgården ligger i utkanten av idylliska Enskedeparken nära stallet.

Föreningen Dahliaentusiasterna bildades på Bergianska trädgårdens höstfest 2015-09-06.

Vi är en ideell förening som är öppen för alla och medlemskapet kostar enligt beslut på vårt första årsmöte (den 11 april 2016) 100 kr per år (medlemskap gäller även för familjemedlemmar).

Vill du vara med?

Hör av dig till Kerstin Lilja på kerstin@dahliaentusiasterna.se eller betala in 100 kronor på bg 240-4317, skriv namn och mailadress som avsändare så vi kan kontakta dig.
Det går också bra att betala med Swish till 123 271 11 17